donderdag 8 november 2012

Laatste dag in Boston

Let's-go-Celtics!!!! Gisteravond hebben we een all-American feest bezocht. Op het nippertje nog tickets weten te bemachtigen voor de NBA basketbalwedstrijd van de Boston Celtics tegen de Washington Wizards. Wat een belevenis was dit!!! Je komt ogen en oren tekort om dit spektakel te kunnen volgen, maar na een zenuwslopende wedstrijd konden we tevreden huiswaarts keren; "ons thuisteam" heeft in een verlenging gewonnen!!

Vanmorgen vroeg uitgecheckt uit ons hotel en bepakt en bezakt vertrokken richting het Centre for Collaborative Education (CCE). Deze organisatie is in 1995 opgericht om autonome scholen in het  Bostondistrict te ondersteunen en begeleiden. De CCE is een centrale dialoogpartner tussen deze pilotscholen en het district.
Een pilotschool heeft vrijheid in aannamebeleid van personeel, budget, curriculum, dagelijks bestuur en de invulling van hun lesrooster. In Boston zijn 20 pilotscholen, waaronder ook de Essential scholen die wij bezocht hebben. De essentiƫle voorwaarden zijn;
- werken aan gelijke kansen voor leerlingen en succes voor een ieder;
- kleine scholen, kleine klassen;
- betrokkenheid van zowel familie als gemeenschap;
- gezamenlijke verantwoordelijkheid van leerkracht en leerling.
Professionele ontwikkeling, dat hand in hand gaat met het functioneren van de school als professionele leergemeenschap, is voor de Essential scholen een drijfveer om optimaal te blijven ontwikkelen.

Tijdens ons bezoek aan de CCE hebben we een goed gesprek gehad over hetgeen dat wij de afgelopen dagen gezien en ervaren hebben. Het omliggende kader zoals de CCE dit wist te schetsen, heeft veel helderheid gebracht voor onze start van het Fall Forum in Providence.

Na deze samenkomst zijn we vertrokken richting treinstation voor ons tweede deel van de studiereis. Na een korte treinreis zijn we gearriveerd in de staat Rhode Island. Morgenochtend gaat vroeg de wekker en vertrekken we naar de conferentie... We zijn ontzettend benieuwd.

De quote van deze dag grijpt nog even terug naar onze belevingswereld van gisteravond; na 3 uur lang tussen groengelere Celtics-fans te hebben gezeten, is helaas alleen dit citaat blijven plakken...

LETS GO CELTICS!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten