maandag 12 november 2012

Inpakken en wegwezen

We zijn weer terug in ons koude kikkerlandje.

Zondagochtend hebben we met onze reisgroep nog een aantal mooie momenten beleefd voor het echt tijd was om het luchtruim in te gaan richting The Netherlands. Gezamenlijk hebben we lekker ontbeten bij de Starbucks naast ons hotel. We hebben het getroffen met ons reisgezelschap; goede gesprekken over het onderwijs, maar ook vreselijk gelachen met elkaar.
Na het ontbijt hebben we een stukje door Providence heen gewandeld tot we uitkwamen bij een klein Baptistenkerkje in de wijk. We zijn naar binnen gestapt en waren meer dan welkom om de dienst gedeeltelijk bij te wonen. Ook hier barst het van het community-gevoel en de betrokkenheid. Zo werden we door een ieder persoonlijk verwelkomd in hun kerk en ook de aanwezige veteranen (het was veteranendag) werden stuk voor stuk in het zonnetje gezet. Wat ontzettend bijzonder om dit mee te mogen maken!
Helaas moesten we tijdig vertrekken om te starten met de terugreis naar huis, maar niet voordat we eerst in een 18 graden heerlijk zonnetje nog even buiten konden zitten. Waar we amper 5 dagen terug nog door een sneeuwstorm ploeterden, leek het nu wel lente.

We zijn per taxi en per trein en per bus en per vliegtuig uiteindelijk vanmorgen vroeg geland op Schiphol. Afscheid nemen is nooit leuk, maar gelukkig zien we onze reisgroep snel weer tijdens een gepland etentje met een nagesprek over onze reis.


Voor nu een dik dank-je-wel voor Rikie, Angela, Yvonne, Katrien en Ton... Wat hebben wij in een mooi reisgezelschap verkeerd.

Ook grote dank aan Lucasonderwijs en de Lucasacademie... Deze unieke kans voor ons als leerkrachten komt bij hen vandaan. Een ervaring om voor altijd met je mee te nemen.

Een laatste dank aan onze basisscholen Jeroen en De Bras... Door de betrokkenheid van onze scholen, hebben wij deze kans kunnen aanpakken. We hebben beiden veel stof tot nadenken meegebracht dat zeker meegenomen zal worden in ons werk. Van een visie op het onderwijs tot een kleine tool voor in de klas... Zonder de bereidheid van onze scholen om ons een weekje te kunnen missen, had dit avontuur niet realiseerbaar geweest. Dank je wel!!

De laatste quote voor onze reisblog is de slogan van de Essential Schools en zeker van toepassing op deze gehele studiereis; "Be kind, work hard"!!

Groetjes, Thoos en Tess