maandag 5 november 2012

Eerste indrukken

Na een voorspoedige reis zijn we dan eindelijk in Boston! Een bus(je) bracht ons naar het hotel, dat zich pal achter het Red Sox Stadium bevindt.  De eerste stappen zijn gezet in het centrum van Boston.   The Freedom trail leidde ons langs de belangrijkste, historische plekken in de stad. We vonden in het wild al een grote CNN-bus om dinsdag verslag te doen van de verkiezingen.

Maandag hebben we de eerste Essential school bezocht: The mission Hill primary school. Zij werken volgens de vijf principes van de Habits of mind. Dit zit verweven door hun hele onderwijs. Een groot gedeelte van de dag werden we in de gelegenheid gesteld om elk lokaal binnen te stappen en rond te kijken. Wat ons vandaag vooral is opgevallen:
De enorme ruimte van de school; kleinere groepen; kinderen met speciale behoeften; de interactie tussen de leraren en de kinderen; de democratische besluitvorming op school; een sterk gevoel van 'ownership' bij alle betrokkenen; ontwikkeling van kinderen bijhouden in een leerlingarchief; wekelijks tijd voor deskundigheidsbevordering van leerkrachten.

Genoeg stof tot nadenken. Rest ons de quote van vandaag, gesproken door de directrice van Mission Hill: 'What is succes and what defines a student as succesful?'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten